Gefüllte Strudeltäschchen I Easy Filled Pastries

Teigtäschen 2 (1 von 1)

Ein schnelles Rezept fürs Wochenende? Dann ist dieses Gericht die perfekte Vorspeise, denn sie ist superleicht vorzubereiten, geht schnell und schmeckt fantastisch (und obendrein sieht sie ziemlich beeindruckend aus). Außerdem ist sie sehr leicht im Geschmack, weil kein Fett drin ist und der Strudelteig gegenüber Blätterteig viel gesünder ist (wer sehr motiviert ist, kann den Strudelteig auch selbst machen, das wäre dann natürlich das Beste überhaupt). Prinzipiell könnt ihr jedes Gemüse bzw. jede Art von Schinken oder auch Käse in der Fülle verarbeiten, die Fülle sollte aber unbedingt trocken sein. Wenn ihr also Melanzani oder dergleichen verarbeitet, solltet ihr sie vorher einsalzen, damit sie auswassern, sonst reißt später der Strudelteig.

Zutaten (für 4 Täschchen):

– 1 Päckchen Strudelteig
– 1 roter Paprika
– 10 mittelgroße Champions
– ½ Zwiebel
– 1 Knoblauchzehe
– ½ Zucchini
– Schinken(reste)

Und so geht’s:

Backofen auf 180°C vorheizen. Gemüse und Schinken in wirklich sehr, sehr feine Würfel schneiden, in ganz wenig Olivenöl anbraten, bis alles Wasser verdunstet und alles schön knusprig ist. Strudelteigblätter vierteln, Fülle in die Mitte setzen und mit einem Zahnstocher zusammenhalten. Den Strudelteig mit Wasser bepinseln und bei 180°C ca. 5-7 Minuten backen, bis er schön goldgelb wird.
Wer mag, kann die Strudeltäschchen mit einem Sour Cream- oder Joghurt-Dip servieren oder vegetarisch genießen. Auf jeden Fall aber sollten die Täschchen gleich serviert werden, so sind sie nämlich unglaublich knusprig und innen schön saftig. Mahlzeit!

Dinner 1 (1 von 1)

This Recipe in English

This one’s another of my quick cuisine recipes because it’s surprisingly easy and fast to make. All you need is your favorite vegetables and/or ham and/or cheese to fill your pastries with. The only thing you have to make sure is that your filling isn’t too wet because your pastries will tear apart if they get too soggy. So, if you process vegetables with a high water content you should salt them before frying them so that they get a little dryer. Other than that, there’s nothing you can do wrong with this dish. It makes a perfect side or appetizer as it looks, and tastes, amazing. You can also keep it thoroughly vegan and/or vegetarian by simply leaving out the ham. Of course, making the pastry yourself would even top it but I didn’t have that much time this time so I bought it (sure enough, I will put some recipe on how to make filo pastry online one of these days to make up for that faux pas!).

Ingredients (makes 4 pastries):

– 1 package filo pastry
– 1 red bell pepper
– 10 mushrooms, middle-sized
– ½ onion
– 1 garlic clove
– ½ zucchini
– ham (if you want the recipe to be vegetarian, just leave it out)

Directions:

Preheat oven to 180°C. Chop your vegetables and ham in very small pieces and thoroughly stir-fry them together with the onion and garlic and very little olive oil. Make sure that all the water has evaporated before filling the pastries. Cut the pastries in four and put some filling in the middle. Fix it with a toothpick and brush the pastries with some water before putting them in the oven at 180°C for about 5-7 minutes. By then, the pastries should have acquired a light golden color.

They’re best when served right out of the oven as they’re very cross on the outside and moist on the inside. If you want to, you can serve them with sour cream or a yogurt dip, if you want to keep it vegan, just leave out this step (I assure you, they taste like heaven on their own and don’t actually need any dips). It’s also a perfect dish to prepare beforehand because you can chop and stir-fry all your ingredients before and then just have to wait until the oven’s hot. Enjoy and tell me of some of your experiments with this recipe!

Teigtäschen 1 (1 von 1)

[P. S. The photos were shot by my Culinary Constultant]

Advertisements

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s