Zucchiniröllchen mit Schafkäse I Courgette Rolls with Feta

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Ich mag Rezepte, die einfach sind, schnell gehen und doch so lecker schmecken, dass sie nach ziemlich viel Arbeit aussehen. Und genau dieses hier ist eines davon. Diese Zucchiniröllchen sind schnell gemacht, gesund und schmecken (meiner Meinung nach) fantastisch. Sie sind perfekt für ein Party-Buffet oder als Mitbringsel zu einer Feier.

Zutaten (für etwa 20 Röllchen):

– 3 mittelgroße Zucchini, gerader Wuchs erleichtert das Arbeiten
– 1 Packung Feta (250 g)
– Salz, Pfeffer, Olivenöl

Und so geht’s:

Die Zucchini waschen und in längliche Streifen schneiden, welche in etwa 3 Millimeter dick sein sollten. Wenn ihr einen Gemüsehobel habt, könnt ihr das mit dem machen, die Streifen sollten allerdings nicht zu dünn sein, da sie sonst beim Rollen reißen. Zu dicke Streifen wiederum lassen sich sehr schwer rollen.

Wenn ihr mit dem Schneiden fertig seid, könnt ihr die Rollen in ca. 1 Esslöffel Olivenöl von beiden Seiten gut anbraten, etwa 3-4 Minuten. Ihr könnt immer etwas Wasser zugeben, so spart ihr euch Öl und die Zucchini werden trotzdem schön weich. Würzen könnt ihr sie je nach Belieben, ich habe nur Salz und Pfeffer verwendet, Knoblauch passt aber auch sicher gut. Die Streifen auf einem Teller sehr gut auskühlen lassen und in der Zwischenzeit den Feta in ca. 2 cm große Würfel schneiden. Dann am unteren Ende eines Streifens platzieren, die Zucchini aufrollen und mit einem Zahnstocher fixieren. Die Röllchen schmecken sehr gut warm, können aber auch kalt serviert werden, etwa als Vorspeise oder Amuse-Gueule.

This Recipe in English

Honestly, this recipe is so incredibly easy and fast to make that I almost feel bad for posting it here. But it was so delicious! And it is perfect for parties and buffets or if you just don’t know what to make for dinner or to bring to a friend’s place. And, above all, it’s really healthy too. You see, I just had to upload it.

The rolls are very fast to make and all you have to do is let them cool thoroughly so that the cheese you put inside doesn’t melt. You can add any spices you want, I only used salt and pepper this time but I can imagine that the rolls taste fantastic if you serve them with a garlic sauce or some kind of sweet chutney.

Ingredients (for approx. 20 rolls):

– 3 middle sized courgettes, make sure you use straight ones
– 1 block feta (250 g)
– salt, pepper, olive oil

Directions:

Wash the courgettes and, lengthways, slice them into very thin stripes, approx. 3 millimeters in size. If you own a vegetable plane you might even use it to slice the courgettes but make sure that the slices are not too thin because they will break easily. After having sliced the courgettes, heat a pan and, using some olive oil (approx. 1 tablespoon) fry the courgette stripes for about 3-4 minutes until they are soft and you have the feeling they roll easily. You can season them as you like, using salt, pepper, garlic etc. Set them aside and let them cool completely.

In the meantime, slice your feta cheese in cubes about as big as a toffee, approx. 2 cm high. Take on strip of courgette, place the feta cheese at one end and simply roll it and fasten it with a toothpick. And that’s it. If you want, you can season the rolls again, but I like them natural.

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2 thoughts on “Zucchiniröllchen mit Schafkäse I Courgette Rolls with Feta

  1. Dear Chantal,
    I am in Europe currently, and I actually find it difficult to eat healthy with all the delicious breads, cheese and fresh butter…but these rolls look tasty and delicious, hopefully will motivate me to eat something more healthy!!

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    • Hey dear :)
      Thank you so much, that’s really nice of you :)
      They are made sooo quickly and they’re cheap and actually very healthy. You could even take cucumbers instead of courgettes and just not cook them, so you’d even save more time :)

      Like

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